Om Travet

Vi sammanställer de experttips vi hittar för omgången som publicerats i media. Våra besökare är välkomna att tipsa oss om system som publiceras återkommande. Baserat på experttipsen får vi ut en egen poäng för varje startande häst. Denna kan sedan jämföras med den totala insatsfördelningen som publiceras av ATG. Vi försöker på så sätt tydliggöra skillnader där experterna tror mer eller mindre på en häst än vad resten av spelarkollektivet gör.


Poängen räknas ut så att ju färre hästar som tippas i avdelningen desto högre poäng får hästen. Om en häst spikas får den maximala 100 poäng. Om flera hästar markerats så blir poängen således lägre. Dessa poäng delas sedan med antalet system som har lagts in. Det vi vill få fram är framför allt två saker:

  1. På ett enkelt sätt visa vilka hästar som anses vara spelvärda respektive överskattade baserat på experttipsen.
  2. Tydliggöra vilka experter som har bäst statistik över tid.

En kortare sammanställning finns på startsidan tillsammans med nyheter och speltips. Sedan finns det startlistor med poäng och procent där du även kan skriva anteckningar om hästarna om du skapar ett gratis konto. En stor del av expertsystemen som poängen baseras på ligger under system i menyn där de enkelt kan jämföras. Samtliga system rättas automatiskt direkt under pågående omgång.

I framtiden kommer det även bli möjligt för våra besökare att lägga upp sina egna system för att kunna mäta sig med "experterna".

Till att börja med kanske det känns lite tunt i utbudet, men vi kommer göra allt för att fylla på med så mycket vi kan och hinner med.

Inga siffror på Travet.se ska ses som helt tillförlitliga i BETA-stadiet som sidan befinner sig i för tillfället.